Vriendin

 

Soms belt mijn vriendin me op met de meest vreemde verhalen: vandeweek belde ze om te vertellen dat ze buiten een dubbelganger had zien lopen van Brad Pitt ("minstens net zo lekker!") en eerder al eens om verslag te doen hoe inefficiënt de bouwvakkers bezig waren om een pleintje dicht te leggen met stenen en hoe het volgens haar wel zou moeten (en "oh ja, die met die grote kin is de baas zo te zien, meest ervaren ook, die moet de preciezere werkjes doen…best een lekker ding ook…").

Uiteraard allemaal uitvluchten om mij even te spreken en een gezellig onderonsje te hebben (hoewel het bij mij vaak blijft bij "ja?", "jajoh?", "echt?", "zozo" en "okee dan").

Vandaag echter sloeg alles. Ik was onderweg van huis naar hier toen ze belde met de mededeling dat ze zojuist gepoept had (in de wc) en dat bij de eerste veeg de rol toiletpapier in de wc viel…bovenop de oorzaak van het vegen. Aangezien we gisteren iets te hete Thai hadden gegeten was het een vrij sappig exemplaar waardoor de sterk geadverteerde absorberende werking van het papier zich van de beste kant liet zien. Ofwel, deze rol kon afgeschreven worden. De schrik sloeg haar om het hart, want ineens drong het besef bij haar door dat het ook de laatste rol was (ze had zich al voorgenomen een nieuw 12-pack te gaan kopen vanmiddag).

Hoe ze zich uit deze situatie heeft weten te redden is mij niet bekend, maar een mens staat bekend om zijn improvisatie, dat staat vast.

Toen ik hier aan kwam zag mijn dag er ineens een stuk vrolijker uit…

 

1 reactie op “Vriendin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *